Бисквитки и лични данни
Уебсайтът използва бисквитки и съхранява статистически данни за правилното си функциониране. С използването на уебсайта се съгласявате с тяхната употреба.
Приемам Прочетете повече
Абонирайте се за новите статии и получавайте допълнително съдържание заедно с тях
Получавайте новите статии с имейл. E-mail адресът Ви няма да бъде споделен с никого.

Високо кръвно налягане

Всички статии
Граничните стойности на кръвното налягане могат да се нормализират от промени в начина на живот, но във всички случаи е уместна консултация с общопрактикуващ лекар или кардиолог.
Разбери ползите и нежеланите реакции на всяка от групите лекарства за високо кръвно налягане.
Кръвното налягане не се измерва на лявата ръка, защото е "по-близо до сърцето". Не се измерва и на доминантната ръка, която и да е тя.
Удобна таблица, с която да разберете средната стойност на кръвното си налягане. Според нея се назначава и променя лечението, ако е необходимо.
Високото кръвно налягане е "тих убиец". При повечето хора няма симптоми или те не се забелязват. Често първите прояви са директно усложнения - инсулт, инфаркт.
Кръвното налягане обичайно се повишава с възрастта. За лица над 16 години нормите за това кое е нормално и кое високо са едни и същи, без значение от пола.
Количества между 100 и 200мл домашна ракия или друг твърд алкохол всяка вечер масово и погрешно се смятат за консумация в рамките на нормалното.
Разбери на коя ръка се измерва кръвното, какво означават сближените граници, смъква ли ракията високото кръвно, нормално ли е кръвно 110/70 и още много други.
Причини за повишение на горната и долната граница на кръвното. Какви са рисковете свързани с това. Кога границите се сближават или разширяват.
Какви са плюсовете и минусите на електронните апарати. Какви грешки можеш да допуснете в измерването на кръвно налягане с тях.
Всички статии Коментирай

Търсене