В настоящата политика за поверителност и бисквитки под „Уебсайт“, „Уебсайта“, „Уебсайтът“ се разбира „drkehayov.com“, както и всички страници, принадлежащи на този домейн и негови поддомейни.

Уебсайтът е със собственик д-р Денислав Кехайов – лекар с УИН 1700005417. За контакти можете да използвате контактната форма.

Настоящата политика за поверителност и бисквитки определя, съгласно Общия регламент за защита на личните данни (GDPR):

  • Какви лични данни се обработват от Уебсайта и трети страни;
  • Целите, с които се обработват горепосочените лични данни;
  • Правата Ви във връзка с личните Ви данни;
  • Трети страни, които могат да обработват личните Ви данни;
  • Дава Ви възможност за даване и оттегляне на съгласие за ползването на определени лични данни, коригирането и изтриването им, както и правото “да бъдете забравени”.
  • Прочетете внимателно и изцяло настоящата политика преди да използвате Уебсайта по какъвто и да е начин. При предоставяне на личните Ви данни Вие се съгласявате с описаните в нея условия. Предоставянето им е изцяло доброволно с цел използване на определени функционалности на Уебсайта.

    При несъгласие с описаните в политиката условия не предоставяйте лични данни. Можете да заявите изтриването на вече предоставени такива чрез контактната форма.

    1Какви лични данни и с каква цел се обработват от Уебсайта и трети страни

    Всички данни, с които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Лични данни са имейл, име и фамилия, мобилен телефон, адрес на местоживеене, IP адрес.

    Уебсайтът събира следните лични данни за определени функционалности:

  • При публикуване на коментар – име, e-mail адрес, IP адрес. Данните се събират с цел обратна връзка, известяване на потребителя, ограничаване на спам коментарите, идентифицирането му при желание за изтегляне, изтриване на личните данни и правото да бъде “забравен”. При публикуване на коментар единствено името и текстът на коментара се виждат публично. E-mail и IP адресът не е са публични. Не въвеждайте в полето “Коментар” лични данни, които не желаете да са публични. Собственикът на Уебсайта си запазва правото при преценка да изтрива подобни лични данни или целия коментар;
  • При използване на Уебсайта – Уебсайтът използва Google Analytics за анализ на аудиторията. Google Analytics събира обобщена и анонимизирана информация за потребителите като пол, възрастова група, държава, град, език, устройство за достъп, браузър, резолюция на екрана. Обобщената анонимизирана информация не може да се ползва за идентифициране на потребителя;
  • При използване на Уебсайта – Уебсайтът използва Google Adsense за предоставяне на персонализирани реклами от Google и трети страни. Google и трети страни могат да събират определена лична информация и да създават бисквитки за показването на по-релевантни за Вас реклами. Прочетете повече за това как Google използва информацията от сайтовете или приложенията, които ползват услугите им.
  • Уебсайтът не споделя вашите лични данни с трети страни освен когато това се налага поради законова разпоредба или когато това се налага, за да се предоставят заявени от вас услуги.

    Уебсайтът използва рекламна платформа Google AdSense и аналитичен инструмент Google Analytics, които могат да събират лични данни при използването на Уебсайта. Долу са дадени връзки, чрез които да контролирате как се обработват личните Ви данни от Google.

    Съхраняването на данните при използването на Уебсайта продължава, докато има основание за тяхното съхранение.

  • За целите на измерване на потребителското поведение – според периода на валидност на съответната бисквитка;
  • За целите на поведенческото таргетиране – не повече от 13 (тринадесет) месеца.;
  • 2Правата Ви във връзка с личните Ви данни

    Потребителските Ви права във връзка с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) включват:

  • Право на достъп до личните Ви данни – имате право да получите потвърждение дали се обработват лични данни за Вас от Уебсайта. Ако такива се обработват, имате право на достъп до тях;
  • Право на коригиране – имате право, ако откриете, че личните данни, които се обработват от Уебсайта са неточни или неверни, да поискате тяхната корекция;
  • Право на изтриване (“да бъдете забравени”) – имате право при определени обстоятелства да поискате заличаване на личните Ви данни;
  • Право на възражение срещу обработката – имате право при определени обстоятелства да възразите по съображения, свързани с конкретна ситуация, спрямо обработката на личните Ви данни;
  • Право на преносимост – имате право, ако личните Ви данни се обработват с автоматични средства, да поискате предоставяне на личните Ви данни в машинно четим формат за прехвърляне към друг администратор на данни;
  • Право на ограничаване на обработването – имате право, ако се съмнявате в точността на личните Ви данни или сте възразили спрямо легитимната цел за обработката им от Уебсайта, да поискате да се ограничи обработката на личните Ви данни докато не се намери решение;
  • Право на подаване на жалба до контролен орган – имате право да подадете жалба относно обработването на личните Ви данни до Комисията за защита на личните данни.
  • За да приложите правата си във връзка с Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) използвайте контактната форма.

    3Трети страни, които могат да обработват личните Ви данни

    Уебсайтът използва програмни продукти на Google – Google Analytics и Google AdSense.

    Прочетете декларацията за поверителност на Google, в която е описано какви лични данни се събират от програмните им продукти, защо се събират и как да упражните правата си върху тях.

    Google Analytics е аналитичен инструмент, чрез който се събират и представят обобщени данни за посетителите на Уебсайта – броя на посещенията, кои страници се посещават, време прекарвано на отделните страници, пол, възрастова група, държава, град, език, устройство за достъп, браузър, интереси.

    Google Analytics събира IP адресите с цел да предостави услугата и да защити сигурността ѝ, както и да даде представа на собствениците на уебсайтове от кои държави, щати или градове по света идват потребителите им (тази информация е известна и с името “IP геолокация”).

    В представянето на данните на този Уебсайт в Google Analytics IP адресите са анонимизирани, така че обобщените данни не могат да се ползват за идентификация на посетителя.

    За да изпълнява функциите си Google Analytics използва бисквитки. Описани са в политиката на Уебсайта за бисквитки.

    За повече информация за това какви данни се събират от Google Analytics можете да посетите страницата “Предпазване на данните Ви“.

    Google AdSense е платформа за предоставяне на персонализирани реклами в Уебсайта въз основа на съдържанието му и интересите на посетителите. AdSense използва бисквитки, за да подобрява рекламирането, например насочване на реклами въз основа на това, какво е подходящо за потребителя, подобряване на отчитането на ефективността на кампаниите и избягване на показването на реклами, които той вече е видял.

    Самите бисквитки, които AdSense използва, не съдържат информация, позволяваща лично идентифициране.

    Прочетете повече за това как Google AdSense използва бисквитки.

    Трети страни, които могат да обработват личните Ви данни, вследствие използването на Google Adsense можете да намерите на тази връзка https://developers.google.com/third-party-ads/googleads-vendors.

    4Политика за бисквитки

    Бисквитките (“cookies”) са малки текстови файлове, които се запазват на устройството Ви (компютър, смартфон, таблет и др) при посещение на даден уебсайт, включително и този.

    Бисквитките могат да съдържат информация за избраните от Вас езикови предпочитания, настройки на сайта, влизане в потребителски профил, удостоверяване на потребител, дали е дадено съгласие или несъгласие за ползването на определени технологии и други.

    Уебсайтът използва необходими бисквитки, описани долу, за основните си функционалности. С използването на Уебсайта Вие се съгласявате с тяхната употреба.

    Цели, за които се използват бисквитки в Уебсайта:

  • Основни функционалности – даване или оттегляне на съгласие с общите условия, обработката на лични данни, използването на , e-mail абонамент. Тези бисквитки са задължителни;
  • Анализ на посещаемостта и аудиторията на Уебсайта – можете да се откажете от изпращането на данни към Google Analytics като последвате стъпките дадени долу;
  • Предоставяне и управление на рекламите, които се показват в Уебсайта от Google и трети страни – можете да се откажете от персонализираните реклами като последвате стъпките, дадени долу.
  • Трети страни, включително Google, използват бисквитки за да предоставят реклами, базирани на предишните посещения на потребителя в Уебсайта или други уебсайтове. Прочетете повече за това как Google използва информацията от сайтовете или приложенията, които ползват услугите им.

    Използването на рекламни бисквитки от Google позволява на Google и партньорите им да предоставят персонализирани реклами, базирани на посещенията на този и други уебсайтове.

    Потребителите могат да се откажат от персонализираните реклами чрез промяна на настройките си за реклами в Google или трети страни (https://www.youronlinechoices.com/ в ЕС и https://www.aboutads.info/choices/ в САЩ).

    Използвани от Уебсайта бисквитки:

  • dk_terms_of_use – продължителност 2 години. Съдържа информация за това дали са приети условията за ползване на сайта и политиката за поверителност и бисквитки;
  • dk_subscription – продължителност 6 месеца. Съдържа информация за това дали е затворена формата за e-mail абонамент, за да не се показва отново;
  • wordpress_test_cookie – продължителност до края на сесията. Използва се за определяне дали браузърът приема бисквитки.
  • Използвани от Google Analytics бисквитки в Уебсайта:

  • _ga – продължителност 2 години. Използва се за разграничаване на потребителите;
  • _gid – продължителност 24 часа. Използва се за разграничаване на потребителите;
  • _gat – продължителност 1 минута. Използва се за ограничаване на заявките;
  • Прочетете повече за всички използвани от Google Analytics бисквитки. Можете да инсталирате плъгин за браузъра си, с който да се откажете от събирането на данни от Google Analytics.

    Използвани от Google Adsense и трети страни бисквитки:

    Прочетете повече за това как Google използва бисквитки в рекламирането и как AdSense използва бисквитки.

    На страницата https://developers.google.com/third-party-ads/googleads-vendors можете да видите списък с трети страни (външни рекламодатели и рекламни мрежи), които също могат да ползват бисквитки за показване на персонализирани реклами на сайта. Можете да се откажете от тях като последвате стъпките дадени долу.

    Прочетете повече за типовете бисквитки, използвани от Google.

    Можете да използвате следните уебсайтове за даване или оттегляне на съгласието Ви за персонализирани реклами от Google и трети страни:

  • https://policies.google.com/technologies/partner-sites и https://www.google.com/settings/ads – информация как Google използва информацията от сайтовете или приложенията, които ползват услугите им. Можете да контролирате настройките си за персонализирани реклами от Google и трети страни в този Уебсайт и други от Google Display Network (GDN), личните данни, които се събират за Вас в Google продуктите и други;
  • https://www.youronlinechoices.com/ – Информационния уебсайт за онлайн поведенческа реклама и защита на личните данни в Интернет (базиран в Европейския съюз). Можете да давате и оттегляте съгласието си за персонализирани реклами от трети страни;
  • https://www.aboutads.info/choices/ – Webchoices: Digital Advertising Alliance’s Consumer Choise Tool for Web US (базиран в САЩ). Можете да давате и оттегляте съгласието си за персонализирани реклами от трети страни;
  • Можете да забраните употребата на бисквитки или да ги изтриете – глобално или за определен сайт. Прочетете повече на https://www.allaboutcookies.org/

    Ограничаването или забраняването на бисквитките може да компрометира функционалността на някои уебсайтове.

    Забраната на персонализираните реклами няма да премахне рекламите, а ще ги направи по-общи, например основаващи се на типа на браузъра, думите за търсене, общото местоположение и други.

    Статии по категории

    Изследвания, диагноза и усложнения при тахикардии (пулс над 100) Елиминирайте рисковите си фактори за сърдечносъдови и злокачествени заболявания Селен 50 мкгр. Pro Selenium, CaliVita * 60 табл. Витамин С 500мг, CaliVita * 100 табл. Цинк 50мг, Mega Zinc, CaliVita * 100 табл. Екстракт от куркума с биоперин 400/5мг. Curcuma Pro *60 тб. Вътрешни разширени вени – съществуват ли, симптоми, при кого се развиват Как трябва да се подготвите и какво да питате по време на преглед от лекар 21 ефективни метода за подсилване на имунната система. Имуностимулатори Лечение на подагра с диета и лекарства. Какво се яде и какво се избягва (таблица) Подагра – симптоми, причини, етапи, усложнения. Какво е хиперурикемия ГГТ (GGT) изследване – норма, причини за повишени стойности. Как да се понижи АЛАТ и АСАТ (чернодробни ензими) – норми, причини за повишени стойности Кръвна захар: Нормални и високи стойности на гладно, след хранене. Диагноза на диабет Кървящи хемороиди: Колко време кървят и как се спира кървенето Лечение на хемороиди: Най-ефективните методи – диета, кремове, лекарства, операции Външни и вътрешни хемороиди – причини, симптоми, усложнения Калкулатор на максимална и оптимална сърдечна честота (пулс) при тренировки Изтръпване на краката – най-чести причини и симптоми. Изтръпване на единия крак Хомоцистеин – норма, повишени стойности, рискове Болка в краката и ходилата – най-чести причини (мускули, стави, вени и др.) Задължителни профилактични прегледи 2020г. Кога и какво при възрастни и бременни Пикочна киселина – причини за повишени и понижени стойности Исхемичен инсулт, хеморагичен и микроинсулт. Причини и рискови фактори Симптоми на инсулт и микроинсулт. Правилно поведение при ранните признаци Артериална хипертония (високо кръвно налягане) – какво трябва да знаете Обезмирисен чесън с магданоз на дражета 1000mg/175mg Garlic Max Компресивни чорапи (за разширени вени) – класове, кога и как се носят, нежелани реакции Компресивни чорапи DUOMED за разширени вени, уморени и оточни крака Видове антибиотици – за какви заболявания, нежелани реакции, цени, тясно и широкоспектърни Как правилно да съобщиш оплакванията си при преглед [Приложение] Болест и Синдром на Рейно – разлики, симптоми, изследвания, лечение Видео: Ролята на диетата в превенцията и лечението на най-честите 15 заболявания Полезни за здравето програми при работа с компютър Какви са рисковете от продължителното седене и как да се предотвратят Как се съобщават правилно оплаквания при преглед от лекар специалист Креатинин – норма, причини за повишени или понижени стойности Урея – норма, причини за повишени или понижени стойности Референтни стойности (норми) на медицински изследвания [Таблица] LDL-холестерол – калкулатор и конвертор (mg/dL – mmol/L) Видове лекарства за намаляване на триглицеридите Диета и начин на живот за повишаване на “добрия” HDL-холестерол Диета и хранителни добавки за намаляване на триглицеридите Диета за понижаване на висок общ холестерол и “лош” LDL-холестерол Липовон и Лида (Lida Daidaihua) – съдържание, странични ефекти, опасности Нормален пулс според възрастта (Таблица). Причини за ускорен и забавен пулс. Как се измерва От какви заболявания умират българите Кръвно налягане 110/90, 140/100 или 130/90 – какво означават стойностите Видове лекарства за високо кръвно налягане – плюсове и минуси Високи триглицериди: Основни причини и симптоми. Нормални стойности LDL-холестерол – високи стойности, норми, начини за понижението му HDL-холестерол – високи и ниски стойности, норми, начини за повишението му На коя ръка е правилно да се измерва кръвното налягане Как можеш да предозираш само с една таблетка от лекарството си (Част 1) Кои лекарства причиняват подуване на краката Подуване на краката, глезените, единия крак (отоци) – причини и лечение Запушване и възпаление на вена на крака (тромбофлебит) – ранни признаци и лечение Дълбок тромбофлебит (ДВТ) – симптоми, лечение, рискови фактори и усложнения Тромбофлебит на повърхностни вени – симптоми, причини, лечение Към какви заболявания си с предразположение по фамилен път Какво значат ниската долна или горна граница на кръвното налягане Как да проследяваш промените в кръвното си налягане (Таблица) Какви са разликите между зеления и черния чай Зелен чай: 11 лечебни ползи, видове, как се приготвя за отслабване Максимална дневна доза кофеин – Калкулатор Ехинацея – лечебни ползи, как се приема (чай, добавки) и странични ефекти Чай каркаде (хибискус) – 7 ползи за здравето (кръвно, отслабване), топъл или студен Куркума – 11 лечебни ползи, как се приема (подправка, капсули, пиперин), противопоказания Чесън – 13 лечебни ползи, как и колко се приема. Възможни странични ефекти Джинджифил – 9 лечебни ползи, как и колко се приема (чай, прах и дъвчене). Рецепти 40+ вреди от тютюнопушенето за здравето. Какви болести причиняват цигарите, наргилета Кога трябва да заспиш, за да се събудиш отпочинал – Калкулатор за сън Как винаги да се събуждаш лесно и отпочинал, без нужда от аларма CRP и hsCRP (С-реактивен протеин) изследване. Високи стойности. Как да се намали Разчитане на пълна кръвна картина (ПКК) – референтни стойности и отклонения Как да вдигнеш ниското си кръвно налягане с диета и начин на живот Симптоми и причини за високо кръвно налягане (артериална хипертония). Усложнения Какво означава ниското кръвно налягане с ускорен пулс Симптоми и причини за ниско кръвно налягане (хипотония) Стойности на нормалното кръвно налягане според възрастта [Таблица]. Кое е опасно Полезни ли са ракия, бира и червено вино при високо кръвно налягане Разширени вени на краката (варикозни вени): Симптоми, стадии, венозни рани [Анекс НРД 08.2020] Цени и обеми на клиничните пътеки за 2020г. Разлики спрямо 2018 и 2019г. Актуални клинични пътеки за 2019г. по специалности (След анекс на НРД 2018г.) 30-те най-чести въпроса за кръвното налягане и техните отговори Какво значат високата долна или горна граница на кръвното налягане Как правилно да измериш кръвното си налягане с електронен апарат Калкулатор на калории Калкулатор на ИТМ (Индекс на телесна маса, BMI – Body Mass Index). Формула и граници Как си взаимодействат лекарствата, които приемаш Какво е генерично лекарство и еднакво ефективно ли е спрямо оригиналното? Мога ли да разделям таблетките на лекарството си, за да пестя пари? Лекарства – какво са, как се създават и как ги именуваме 5 евтини начина да нормализирате високото кръвно без лекарства Кога трябва да измерваш кръвното си налягане Как правилно да измериш кръвното си налягане с обикновен апарат Нов имунизационен календар 2020г. и стар от 2019г. Задължителни ваксини. Отлагане

    Високо кръвно налягане

    Артериална хипертония (високо кръвно налягане) – какво трябва да знаете Кръвно налягане 110/90, 140/100 или 130/90 – какво означават стойностите Видове лекарства за високо кръвно налягане – плюсове и минуси На коя ръка е правилно да се измерва кръвното налягане Как да проследяваш промените в кръвното си налягане (Таблица) Симптоми и причини за високо кръвно налягане (артериална хипертония). Усложнения Стойности на нормалното кръвно налягане според възрастта [Таблица]. Кое е опасно Полезни ли са ракия, бира и червено вино при високо кръвно налягане 30-те най-чести въпроса за кръвното налягане и техните отговори Какво значат високата долна или горна граница на кръвното налягане Как правилно да измериш кръвното си налягане с електронен апарат 5 евтини начина да нормализирате високото кръвно без лекарства Кога трябва да измерваш кръвното си налягане Как правилно да измериш кръвното си налягане с обикновен апарат

    Кръвни изследвания