Кога ще се събуждате

Кога трябва да легнете

1Как да ползваш калкулатора за сън

Горният калкулатор изчислява в колко часа трябва да легнете (не да заспите), за да се събудите във фаза на повърхностен сън (NREM 2).

Тъй като на повечето хора са им нужни около 15 минути, за да заспят след като легнат, тези минути са включени в пресмятането.

Новите статии

Събуждането във фаза на повърхностен сън е лесно и спонтанно. Така избягвате усещането, че сте недоспали и изтощени, което се получава, ако се събудите във фаза на дълбок или REM сън.

Калкулаторът е свързан със статията Как винаги да се събуждаш лесно и отпочинал, без нужда от аларма.


Статията Ви беше полезна?

Коментари 5

5 коментара

Вашият коментар

Вашият коментар

Можете да споделите личен опит или познания, които ще бъдат полезни за останалите.

Не се отговарят въпроси относно (1) разчитане на изследвания, (2) поставяне на диагноза и (3) коментар на назначено лечение.

Лекуващият лекар (общопрактукуващ или прегледал Ви специалист) разчита изследванията, поставя диагноза и коригира лечението при нужда.

Eдинствено името и коментарът Ви ще се виждат. E-mail адресът не се публикува.

 1. Здравейте!
  Не ми става ясно само това че аз съм на 34 г ,а пък трябва да спя минимум 7 часа ,а не се препоръчва 6 часа. Калкулатора ми показва че трябва да спя 6 часа . 9 часа сън не мога да си позволя заради работата ми. Препоръчвайте ми методи за събуждане и бързо влизане в бодра форма и способност за учене.

 2. Добре, а как сме сигурни ако калкулатора показва че трябва да заспим в 8:15 че това ще се случи ако си легнем в 8 без 5 примерно?

  1. Здравейте,

   Времето, нужно за заспиване, зависи от много фактори. В калкулатора е взета приблизителна стойност при оптимален вариант с редовен режим на заспиване и събуждане.

   Поздрави,
   д-р Денислав Кехайов